PSC De Dijkgraaf

Het adres voor ruiter & koetsier

Huifbedrijden

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stichting Huifbedrijden Goeree – Overflakkee

Huifbedrijden

Introductie
Huifbedrijden is een aparte vorm van hippotherapie. Het is een ontspannen manier om meervoudig lichamelijk gehandicapten te laten bewegen en zo klachten als obstipatie en spasmen te verminderen.

Een huifbed is een stalen constructie waarin twee getrainde paarden lopen. Over de ruggen van de paarden is een zeil gespannen, waarop een deelnemer aan het huifbedrijden in liggende houding bewogen wordt. De deelnemer, meestal cliënt genoemd, ligt op dekens en tussen kussentjes. De huifbedconstructie wordt in of buiten de manege rondgereden. Door de beweging, de warmte van de paarden en de sfeer, werkt dit ontspannend en masserend voor de client.

Circa 1990 is het huifbedrijden begonnen in Bennekom. Inmiddels zijn er ongeveer twintig locaties waar huifbed wordt gereden en is er ook een opleiding bij het Praktijk Training Centrum (PTC) in Barneveld om menner op een huifbed te worden. Om de samenwerking te bevorderen en het huifbedrijden te promoten en kwalitatief te verbeteren, is de Stichting Bevordering Huifbedrijden (SBH) opgericht.

Voor meer informatie kijk op de website van de stichting SHGO

%d bloggers liken dit: